Δρ. Πέγκυ Ανδροβιτσανέα

Οδοντίατρος Msc. Specialization in Orthodontics

Αποκλειστική παροχή ορθοδοντικών υπηρεσιών

Search
Close this search box.

Οι Υπηρεσίες μας

Η Ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι επιτυχής σε κάθε ηλικία, και κάθε ηλικία δικαιούται ένα όμορφο χαμόγελο.

Εάν θέλετε να συζητήσετε με εμάς αυτό που σας απασχολεί, μη διστάσετε να κλείσετε ραντεβού και να ενημερωθείτε για τις επιλογές σας.

Στο οδοντιατρείο μας συνδυάζουμε τις πιο σύγχρονες επιστημονικές απόψεις στον τομέα της Προσθετικής-Ορθοδοντικής ώστε να σας δίνονται περισσότερες επιλογές πιο αισθητικές και με άξονα την ελάχιστα επεμβατική αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού.

Ορθοδοντική εκτίμηση - αξιολόγηση ακτινογραφικών ευρημάτων

Η ορθοδοντική θεραπεία ξεκινά με την κλινική εξέταση και τη λήψη ιστορικού από τον ασθενή και μαζί με τις απεικονιστικές εξετάσεις,

ολοκληρώνουν τη διάγνωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα προτείνουμε μια εξατομικευμένη στις ανάγκες του ασθενούς αποτελεσματική ορθοδοντική θεραπεία και προσδιορίζουμε το χρονοδιάγραμμα της.

Συμβατική ορθοδοντική θεραπεία

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι αόρατη ή συμβατική.

Βασικότερη παράμετρος για μας είναι η αρχική διάγνωση του προβλήματος και ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες στην ορθοδοντική θεραπεία για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μια σειρά άλλοι παράγοντες (κόστος, χρονική διάρκεια ορθοδοντικής θεραπείας, κοινωνικοί και ηλικιακοί παράγοντες) συνυπολογίζονται στην τελική επιλογή, συζητώντας με τον ασθενή διεξοδικά.

Αόρατη ορθοδοντική θεραπεία

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να είναι αόρατη ή συμβατική.

Η δεύτερη μέθοδος αόρατης ορθοδοντικής που σταδιακά κερδίζει έδαφος στις ψηφιακές ορθοδοντικές θεραπείες είναι η μετακίνηση των δοντιών με τη χρήση διάφανων ναρθήκων.

Στη γλωσσική ορθοδοντική τοποθετούνται αόρατοι νάρθηκες στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανής ο μηχανισμός σε τρίτους.

Με την γλωσσική ορθοδοντική μπορούμε να διεκπεραιώνουμε δύσκολες θεραπείες χωρίς επιβάρυνση στην ψυχολογία του ασθενούς για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Ταυτόχρονα οι αόρατοι νάρθηκες έχουν γρήγορη ανταπόκριση στην προσαρμογή της ομιλίας του ασθενούς στα νέα δεδομένα μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Τα γλωσσικά σιδεράκια έχουν επίσης πολύ καλές επιδόσεις στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

Ταυτόχρονα οι αόρατοι νάρθηκες έχουν γρήγορη ανταπόκριση στην προσαρμογή της ομιλίας του ασθενούς στα νέα δεδομένα μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Επίσης υπερτερούν με πολύ καλές επιδόσεις στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

Προπροσθετική ορθοδοντική

Αφορά την ανακατανομή χώρων στη στοματική κοιλότητα σε άνω και κάτω γνάθο.

Η διόρθωση των αξονικών κλίσεων στην οδοντοστοιχία επιτυγχάνει αρμονικότερη εικόνα των δοντιών, δημιουργώντας επαρκή χώρο για αισθητικές προσθετικές αποκαταστάσεις.

Τοποθέτηση ορθοδοντικών μικροεμφυτευμάτων

Στην ορθοδοντική θεραπεία για να μετακινήσουμε όποια δόντια χρειάζεται να μετακινηθούν χρησιμοποιούμε άλλα δόντια ως στηρίγματα.

Σε περίπτωση που για κάποιους λόγους αυτό δεν είναι δυνατό χρησιμοποιούμε τα ορθοδοντικά μικροεμφυτεύματα. Τα ορθοδοντικά μικροεμφυτεύματα αντικαθιστούν πεπαλαιωμένες μεθόδους σταθεροποίησης. Τα χρησιμοποιούμε λοιπόν σε περιπτώσεις που είτε τα δόντια που θα χρησίμευαν ως στηρίγματα λείπουν, είτε δεν είναι αξιόπιστα σαν στήριγμα λόγω περιοδοντίτιδας ή λόγω οδοντιατρικών θεραπειών και παρεμβάσεων που προηγήθηκαν.

Η τοποθέτηση και η αφαίρεση τους μετά το τέλος της θεραπείας είναι εύκολη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Η χρήση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι χρήσιμη τόσο στην οδοντιατρική όσο και στην ορθοδοντική.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση σε πολλές περιπτώσεις ανοδοντίας.

Το οδοντικά εμφυτεύματα υποκαθιστούν ελλείποντα δόντια. Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων γίνεται εξολοκλήρου από εμάς από το χειρουργικό έως και το προσθετικό μέρος, εκτός εάν ο παραπέμπων οδοντίατρος επιθυμεί διαφορετικά.

Στην ορθοδοντική κάθε οδοντική μετακίνηση μπορεί να προκαλέσει με τη σειρά της άλλες οδοντικές μετακινήσεις, για τις οποίες η χρήση αξιόπιστων στηριγμάτων να είναι επιβεβλημένη ειδικά σε ασθενείς με προβληματική κατάσταση οδοντοστοιχίας (κακή κατάσταση πολλών δοντιών, μειωμένη περιοδοντική στήριξη, μεγάλα κενά στην οδοντοστοιχία, χασμοδοντία)

Inman aligner

Το Inman Aligner είναι η τέλεια λύση για τον συνωστισμό ή την προεξοχή των μπροστινών δοντιών. 

Είναι πραγματικά αποτελεσματική, πολύ ασφαλής και μεγάλη αξία. Με το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Inman Aligner, τα μπροστινά δόντια σας μπορούν να οδηγηθούν ήπια σε μια ιδανική θέση μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Οι περισσότερες περιπτώσεις ολοκληρώνονται σε 6-18 εβδομάδες και επειδή είναι αφαιρούμενο μπορείτε να το πάρετε για να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας.

Είμαστε διαπιστευμένοι πάροχοι της συγκεκριμένης μεθόδου από το 2012.